





NaTSCO Conference Agenda

Thursday 14 March 2024

10:00 - Arrival and refreshments in Advance, first floor

10:30 - Conference commences in Innovate 1 & 2, first floor

Time	Duration	Topic	Speaker/Key Points
10:30- 10:35	5 minutes	Opening welcome address	Chief Inspector Chris Simpson – Head of NaCTSO Engagement
10:35- 11:00	25 minutes	Hear the latest Terrorism threats effecting the UK today and how Counter Terrorism Policing are approaching these challenging times	Superintendent Amanda King – Head of NaCTSO
11:00- 11:20	20 minutes	Keynote	Keynote address given by a UK Government Minister or senior official
11:20- 11:40	20 minutes	Menu of Tactical Options & Threat model Exploring the options which can be used by the private sector and security industry to enhance the wider national security posture at times of raised threat or in response to a terrorist incident	Shannen Benton and Lauren Benton - NaCTSO Research & Product Development Unit
11:40- 11:55	15 minutes	SCAN for line managers Presenting a new product designed for members of staff in supervisory or management roles within organisations, to increase their awareness of the hostile reconnaissance that could be undertaken by someone within their organisation in preparation for an insider event.	Inspector Lorenzo Conigliaro – National Disruptive Effects Unit
11:55- 12:30	35 minutes Guests back to seats at 12:25	An exciting networking session with Counter Terrorism Police and Government representatives. Meet and greet and ask a question (refreshments included)	Representatives from 1. Counter Terrorism Policing HQ Communications Professionals 2. NaCTSO leadership and subject matter experts 3. Home Office – Homeland Security Group – 4. NaCTSO
12:30- 12:55	25 minutes	An insight into capability of NaCTSO's Counter Weapons Threat Team	Sergeant Kirsty Rigg – Aviation & Maritime Security Unit NaCTSO
13:00– 13:15	15 minutes	'ACT in a box' Presenting a new ACTION COUNTERS TERRORISM digital exercising product for businesses of all sizes	Chloe Slay – NaCTSO Research & Product Development Unit
13:25- 13:30	5 minutes	Closing address	Chief Inspector Chris Simpson – Head of NaCTSO Engagement